niedziela, 3 marca 2013

Spódnica maxi











Sałatka z przepiórczymi jajkami


Składniki:
  • 12 przepiórczych jajek
  • salata
  • puszka kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • suszone pomidory
  • rzodkiewka
  • 50g ziaren slonecznika 
  • 50g ziaren dyni      
  • 1 pomidor        
Sos:
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu lawendowego
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • 6 łyżek oliwy

                                                      
Sałatę myjemy i osuszamy, rwiemy na kawałki i kładziemy w misce. Dodajemy: kukurydzę, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, cebulę pokrojoną w talarki, pomidora pokrojonego w kostkę, uprażoną na patelni dynię i słonecznika. Następnie mieszamy składniki z sosem. Na koniec dodajemy jajeczka przekrojone na pół.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz